2023-08-20
泰滿意🥳正宗泰國的味道🇹🇭真係由泰國廚師煮的🧑🏻🍳 小店經營,鋪面唔大,要俾少少耐心等待喔⌛️.🔹泰式酸辣魷魚🦑 $148成餐嘅MVP🏅🏅成碟餸冇得輸👍🏻👍🏻熟度恰當,唔會overcook&韌 ,咬幾吓已經可以吞☺️湯夠濃,唔係得辣🌶️😎酸酸辣辣,越食越開胃🤤生菜喺底🥬吸晒湯嘅精華😍連埋生菜、湯、魷魚一齊食,食到返唔到轉頭🤤🤤☺️唯一缺點係唔夠熱🥵🔹原條菠蘿海鮮炒飯🍍 $108(set lunch)炒得好入味🫰🏻 食到加左黃姜粉,係正宗炒飯‼️佢啲料亦好足👍🏻👍🏻菠蘿炒飯要有嘅料都有 齊,仲要加埋海鮮🦑🦐🦪但可惜冇提子乾 🍇燒菠蘿簡直係畫龍點睛🍍十分之甜☺️佢哋仲好細心咁幫你切好一舊舊方便食🥳🔹芒果糯米飯🥭 (Set lunch+$38)稍微有少少遜色🤏🏻芒果有啲參差,有啲好甜 有啲一般糯米飯嘅形狀係心型❤️🤩打卡able😍糯米煮到熟晒,唔會有啲未熟硬掘掘🫶🏻煮得幾軟糯😽 即使等咗一陣先食都係熱👍🏻👍🏻🔹青木瓜沙律🥗 (隨餐附送)好正宗嘅青木瓜沙律🇹🇭酸酸辣辣好開胃🤤食咗一啖就忍唔住再食多啖🤣鍾意青木瓜沙律嘅一定會好滿意🥳🔹龍眼冰🍹 (Set lunch+$15)嘢飲唔錯😚我哋叫少甜
真係由泰國廚師煮的🧑🏻🍳
小店經營,鋪面唔大,要俾少少耐心等待喔⌛️
🔹泰式酸辣魷魚🦑 $148
成餐嘅MVP🏅🏅成碟餸冇得輸👍🏻👍🏻
熟度恰當,唔會overcook&韌 ,咬幾吓已經可以吞☺️
湯夠濃,唔係得辣🌶️😎
酸酸辣辣,越食越開胃🤤
生菜喺底🥬吸晒湯嘅精華😍
連埋生菜、湯、魷魚一齊食,食到返唔到轉頭🤤🤤☺️
唯一缺點係唔夠熱🥵
🔹原條菠蘿海鮮炒飯🍍 $108(set lunch)
炒得好入味🫰🏻 食到加左黃姜粉,係正宗炒飯‼️
燒菠蘿簡直係畫龍點睛🍍十分之甜☺️
佢哋仲好細心咁幫你切好一舊舊方便食🥳
🔹芒果糯米飯🥭 (Set lunch+$38)
稍微有少少遜色🤏🏻芒果有啲參差,有啲好甜 有啲一般
糯米飯嘅形狀係心型❤️🤩打卡able😍
🔹青木瓜沙律🥗 (隨餐附送)
好正宗嘅青木瓜沙律🇹🇭酸酸辣辣好開胃🤤
食咗一啖就忍唔住再食多啖🤣鍾意青木瓜沙律嘅一定會好滿意🥳
🔹龍眼冰🍹 (Set lunch+$15)
嘢飲唔錯😚我哋叫少甜都夠晒甜度🤩
同埋佢真係有俾龍眼的‼️數量都唔少‼️
一粒粒眼珠浮面👁️仲有咬口,唔係淋晒求其擺上去,去到最後記得食埋啲眼珠呀😂
評分♡
👅味道:9/10