2018-12-04 195 views
難得入到將軍澳,梗係去之前睇網上介紹既砂煲兄弟!本人一向鐘意食煲仔飯,而且又愛海南雞,呢間餐廳簡直係非常貼心,亦係我未試過食既配搭!9點幾先去到,好彩佢9:45 LAST ORDER,10:30先收鋪!入到去即叫海南雞煲仔飯、豬手、胡椒雞、鰻魚煲仔飯第一樣黎到係胡椒雞,初初唔知以為係雜菜煲,因為佢有好多菇類,味道一般,胡椒味唔夠!主角第二個就上場啦,成個飯都係黃色架,好香!但雞分開上,我諗佢係唔想海南係熱既!試左第一口,OMG,太好味啦,熱騰騰既飯充滿雞油既香味,只能說PERFECT MATCH!豬手最後上場,亦係餐廳主打,味道好,肉味濃,皮脆,朋友連骨都唔放過!就知道佢地都相當滿意!整體黎講,覺得絕對值得一試,價錢唔算貴,亦有一定質數!
入到去即叫海南雞煲仔飯、豬手、胡椒雞、鰻魚煲仔飯
整體黎講,覺得絕對值得一試,價錢唔算貴,亦有一定質數!
鰻魚櫻花蝦煲仔飯
海南雞煲仔飯
餐牌
2018-12-02
$150 (Dinner)
海南雞煲仔飯
  • 海南雞