2019-09-23
呢日帶埋媽咪去一嘗朋友推介的「麻蒲」,依間舖主打韓式烤肉,各位肉食主義者不妨試試。當日我哋就叫左個「三食套餐」、「海鮮蔥煎餅」。前菜都係平時常見嘅泡菜、海帶、芽菜、沙津等等,不過味道唔錯,但係對好辣嘅朋友嚟講就差咁D不過不得不說,嗰度嘅烤肉真心好食!我哋當日嘅三食套餐包括水原霜降牛肉、水原牛肋排同牛仔骨。每一款食落去都好好好juicy,三款入面牛肋排係my favourite,點醬食,包生菜食又得,就咁食都得,得咗。食左咁多肉都要食返啲菜清清口先,個海鮮蔥煎餅都真心唔錯,作為一個唔太鐘意食蔥食韭菜嘅人,我都忍唔住食多咗幾舊。另外不得不提依間舖頭嘅另一個特色,就係佢地個無限量泡菜煎蛋。職員會喺開爐嘅時候喺爐邊嘅坑入面加上蛋醬,等到食到咁上下啲蛋都食得架啦,全熟又得、半熟流心都得,睇自己口味啦,食晒仲可以叫職員再加蛋醬添。以價錢同質素嚟講依間舖都幾高,間唔放肆食返餐都係個唔錯嘅選擇!