2023-07-29 1844 views
🍽️ Nebraska Member of Louis Steak House 📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖-今日係happy shopping day🛍️直落同好朋友@chill.yummi 一齊去灣仔食好西😍😍💫餐前蒜蓉包蒜蓉包烘得非常酥脆,亦有好香濃嘅蒜蓉味🤌🏻🤌🏻即刻引起食慾🤤🤤💫法式焗田螺( $140 )田螺好大隻,充滿醬汁,肉都係大大粒!食落非常滿足😍😍😍口感軟嫩👍🏻👍🏻另外要大讚薯蓉🤤🤤🤤吸收晒田螺嘅香味😚而且唔係打到爛晒嘅薯蓉,係隱約有一粒粒口感嘅新鮮薯蓉🥰🥰💫美國極佳級大骨斧頭肉眼扒700 g (每100 g $180 )初時店員俾咗一碟沙律,隻碟仲要係暖暖地🤣🤣🤣我哋以為佢黎錯咗🤣點知後邊即刻出現又香又大份嘅超吸引斧頭肉眼扒😍😍😍肉眼扒肉味好香濃😳😳😳我哋叫咗五成熟,唔單止肉嫩香滑,仲超多肉汁💦💦油香豐富,淨係落鹽都好好食🥹🥹店員亦及時另外俾咗兩隻醬,分別係英國芥末同荷蘭醬🤣🤣不過靚嘅牛,原汁原味已經好夠🤌🏻🤌🏻🤌🏻我哋仲忍唔住試埋喺骨上面嘅肉,表皮烤得香脆,帶有焦香🤩🤩🤩💫 GINGER SOUFFLÉ (Order for Teo)($220)我地叫左一
📍灣仔莊士敦道14-16號莊士敦大樓地舖

💫餐前蒜蓉包

💫法式焗田螺( $140 )

我地叫左一份,餐廳分左兩碗整比我地🥰🥰非常細心❤️❤️口感棉密輕盈,好似食緊一舊雲咁樣🤭🤭☁️☁️可能因為我本身都幾鍾意薑味,覺得入口有淡淡薑味好吸引😍😍另外仲食到蛋香味🤌🏻🤌🏻🤌🏻呢個甜品我比一百分!

💫Virgin Mojito($85)
一上枱就聞到好香嘅薄荷味,飲落有好開胃嘅青檸清香,夾雜住一絲絲薄荷味🌿🌿非常醒胃👍🏻👍🏻同充滿油脂香氣既肉好夾

💫白酒
因為我唔飲酒🤣🤣所以形容唔到呢個白酒係咩味,不過聽@chill.yummi 講,呢個白酒好好飲🤣🤣🤣大家不妨去佢嘅page度睇一睇🤭🤭🤭

🌟餐廳裝修好有氣氛,適合情侶、家人同埋朋友一齊嚟食!
🌟老細、經理都好友善!見到佢哋不停用英文或者廣東話同食客傾偈,介紹唔同食物嘅來源地🥰🥰好sweet😍😍
🌟感受到老細好proud of 餐廳,連車牌都係餐廳名🤣🤣另外亦有自製XO醬,自己炒🤩🤩超足料勁吸引!
🌟真心食物高質!一定會再回訪!

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #WanChai #灣仔 #灣仔美食 #灣仔扒房 #灣仔必食 #灣仔美食地圖 #灣仔好去處 #LouisSteakHouse #SteakHouse #Nebraska #NebraskaMemberOfLouisSteakHouse @louissteakhouse