2024-05-22
無諗過係香港都還原到明洞路邊攤😆仲食到濟洲島名物同埋變奏版米酒,唔算好平但物有所值,回頭指數急升~⭐️⭐️必食:鐵板燒濟州黑毛豬HK$188 x 招牌原粒蜂巢蜜米酒(2人份)HK$98店員好好,見我哋雞手鴨腳即刻幫手燒埋,黑毛豬肥瘦交融,入口油香爆發!蜂巢蜜米酒用咗原粒蜂巢,令米酒更易入口,意外地好味,平時唔多飲酒嘅我都隊咗幾杯😉⭐️抵食又大份:招牌炸雞半份HK$95,炸雞入味又唔多炸粉,配蜜糖芥末啱啱好,仲有6件咁多,食到一半已經好飽;韓式醬牛肉配生菜HK$168醃得幾好,仲係肥肉較少嗰種手切牛,正!PS另外追加咗麻油紫菜飯HK$18+ 生菜拼盤HK$28======================好近地鐵站,經yoho mall行幾分鐘就到#hkfood#香港小店#韓風小店#濟州黑毛豬#蜂巢蜜米酒#韓國米酒#韓式炸雞#元朗#元朗美食
店員好好,見我哋雞手鴨腳即刻幫手燒埋,黑毛豬肥瘦交融,入口油香爆發!蜂巢蜜米酒用咗原粒蜂巢,令米酒更易入口,意外地好味,平時唔多飲酒嘅我都隊咗幾杯😉 ⭐️抵食又大份:招牌 炸雞半份HK$95,炸雞入味又唔多炸粉,配蜜糖芥末啱啱好,仲有6件咁多,食到一半已經好飽;韓式醬牛肉配生菜HK$168醃得幾好,仲係肥肉較少嗰種手切牛,正! PS另外追加咗麻油紫菜飯HK$18+ 生菜拼盤HK$28
======================
好近地鐵站,經yoho mall行幾分鐘就到
#hkfood#香港小店#韓風小店