2020-06-25
呢度位置黎講都方便,商場入面好易就搵到了。呢度既便當又幾好食~🔸鹽酥雞扒便當 ($72 - 包飯、湯) 主角雞扒炸得好好好酥脆!炸粉唔會太厚,雞扒好厚肉,食落去唔會係皮厚過肉先啦。魯肉汁都唔錯,有好多半肥瘦肉,重點係包埋半隻糖心蛋!流心程度我覺得可以再流心d,配菜方面有酸菜(好開胃!),同埋有麻醬菠菜,全部既配菜都係我鐘意食既~🔸台式排骨便當 ($70 - 包飯、湯)雖然排骨無我想像中咁酥軟,但唔乾,同埋調味方面都幫佢拉返唔少分數!份量都好多,女仔黎講食唔哂 不過個湯個人覺得清少少就好,可以平衡返便當偏重既調味。🔸炸花枝丸 ($29) 有四粒炸墨魚丸,彈牙,脆口,但係唔知點解無粟米係入面😭 🔸仙草3號 ($40)好足料!呢度仲有平時出面比較少見既芋泥,落足本。唔會死甜,仙草微微的甜味加上芋圓粒粒既自然甜味,買碗兩個人share食就岩岩好。🔸冬瓜檸檬 (跟餐+$12)酸酸甜甜十分開胃,平衡返魯肉飯同炸物帶黎既油膩感就岩,個人推薦呢個,但記得叫少甜!🔸珍珠奶茶 (跟餐+$10)普通,珍珠彈牙,都幾好飲既!埋單晚餐每人一百蚊左右,但真係飽死,都幾抵~
🔸鹽酥雞扒便當 ($72 - 包飯、湯)
🔸台式排骨便當 ($70 - 包飯、湯)
🔸炸花枝丸 ($29)
有四粒炸墨魚丸,彈牙,脆口,但係唔知點解無粟米係入面😭
🔸仙草3號 ($40)
🔸冬瓜檸檬 (跟餐+$12)
🔸珍珠奶茶 (跟餐+$10)
普通,珍珠彈牙,都幾好飲既!
埋單晚餐每人一百蚊左右,但真係飽死,都幾抵~