2018-08-27
元朗區實在太多嘢食,有平有貴,臨近月尾 ,我當然揀平嘅嚟食啦,哈知道呢間覓食家已經有好多人討論過, 而在元朗亦都有幾間炸雞髀好出名嘅食店我都已經食過,就係呢間未食過......由於本人實在太鐘意食熱氣嘢喇,所以我今日就去呢間食啦 晚上7:30pm食晚飯,好好彩唔使排隊立即有位點了炸雞髀煎蛋意粉,及豬扒飯,另外再加飲品,2個餐好像總共HK$90 ~ HK$100正常炸雞髀煎蛋意粉係有一隻極大的雞髀,不過由於我隻雞髀細隻(我唔覺),所以廚房就給了兩隻雞髀......變成了合標準的 size!!!真的是巨量得太誇張了, 隔離枱的人都投以羨慕的眼神,我自問有buffet 基因,都有少少招架不住,請給我兩小時,我有信心完成整份,我最後是分了一隻雞髀給身旁的男士~~我見到隔離枱有一個女仔獨享一隻大雞髀,佢用叉拮住來食,雞髀完全遮蓋咗佢塊面,好誇張!!味道方面,雞皮是香脆的,皮與肉之間完全沒有肥油,雞肉稍醃,夠味,炸過後仍然很嫩滑,剛剛熟,不會有血水不過我喜歡再炸透小小枱上有一些調味粉, 應該就是提供給喜歡吃濃味的人另外仲有炸豬扒,一樣十分之出色,不過大少來說,豬扒是正常size的,厚切,有咬口,完
晚上7:30pm食晚飯,好好彩唔使排隊立即有位
不過我喜歡再炸透小小
枱上有一些調味粉, 應該就是提供給喜歡吃濃味的人
厚切,有咬口,完全唔韌,我當時只是心諗,為什麼不給我兩塊~~~
這裡的凍飲杯,是比其他餐廳大的,解渴一流
見其他食客有食''羊肉飯''及''炒粉麵'',不知好不好食