2022-04-06
拎位係一門學問,你到咗餐廳門口有張椅,你要mark返自己嗰名同人數,佢有位就會叫你🤔 正常等半個鐘左右就入得,但我行開咗,返到嚟過咗龍就要再排過了🥲 因為人手不足嘅關係佢截龍‼️所以佢15:00先開返🥲🥲 我由13:25等到現加,所以奉勸大家唔好行開😂😂 不過都要幫員工們平反,其實佢哋都好nice,知我等咗好耐都有安撫下我🫂 講咗幾次叫我等多陣☺️ 佢哋做食肆都未食嘢,好累好慘,所以要互相體諒😉___________入座了入座了🌞🌞🌞去counter度叫咗嘢食先,佢會俾嗰牌仔你等食🌝因為長洲太多好嘢食嘅關係,所以我兩嗰人叫咗一個餐兩杯飲品🍹🍹- 牛油果醬蟹肉焗薯$138佢原本有跟煙肉、巴域士腸、炒蛋、蕃茄、麥包&沙律🥗我自己再額外加多咗煙三文魚(+14) 加扭倫堡腸(+10)加煙肉(+10)🤪 先講嗰焗薯真係做得好出色,好多地方食焗薯都好硬,好難做到咁淋🤤 仲有佢上面嘅牛油果醬蟹肉🥑令到成個焗薯加咗好多分🤤 嗰皮都一定要食埋☺️ 其他就正常發揮☺️- 台灣金鑽鳳梨梳打 $38 - 我唔記得咗嗌少冰,但恰到好處☺️ 嗰甜度配搭好match,仲有新鮮菠蘿🍍,再加咗啲分☺️- Dirty $40 - 香
___________
- 牛油果醬蟹肉焗薯$138
- Dirty $40 - 香港好多地方都唔做Dirty,一個凍奶底加埋一個好嘅shot真係好正🤤 但呢度未做到嗰個效果,啲奶再凍啲就正了