2022-10-02 62 views
鵞鱻館係荷里活廣場唯一自設魚池嘅酒家,可以品嘗到最鮮活嘅海鮮🐟🦐🦞🦀。除咗海鮮,聽聞呢度嘅燒鵝都好出名,今日我哋就嚟試吓喇😙🦢脆皮燒鵝王例牌 $108喺呢度一定要叫碟燒鵝食🥹,例牌一啲都唔馬虎,唔會俾晒啲頭頭尾尾你食。食燒鵝,燒鵝皮係重點,脆得來又帶點鬆化,咬下鵝油咇岀🤩,好香呀!肉質鮮嫩濕潤juicy,一口一口食到停唔到口🤤🐖山楂咕嚕肉 $128咕嚕肉稍為輕炸過,炸粉唔會勁厚,外脆內軟,平時出去食嘅咕嚕肉會有啲硬,呢度嘅好食好多🤭。佢啲汁酸酸甜甜,本身唔係好餓嘅我啲胃口都番晒嚟😂🐥石鍋鮑魚雞粒炒飯 $128即叫即炒,小心個石鍋超級熱。超大鍋,炒得乾身唔油膩,雞肉同鮑魚切成細粒,可以混合炒飯一齊食,增添口感和味道。每粒飯都上晒色😍,味道均勻,調味剛好,最鍾意就係有飯焦係底‼️,口感脆卜卜,雖然熱氣, 但忍唔住全部食晒👍🏼食完仲有個自家製嘅冬瓜蓉冰粉送番,好似啫喱咁,入口冰涼滑嘟嘟,又唔會甜到飛起,作為飯後甜品真係好正☺️

🦢脆皮燒鵝王例牌 $108
肉質鮮嫩濕潤juicy,一口一口食到停唔到口🤤

🐖山楂咕嚕肉 $128

🐥石鍋鮑魚雞粒炒飯 $128