2022-07-17
新餐廳去得多,但人哋第一日開張就幫襯既都係第一次。原來呢間鋪之前喺尖沙咀,依家搬咗嚟油麻地,地鐵站一出就係,價錢平民化左,但野食既水準高,值得再回頭!火龍果藍莓水耕菜沙律 $48多片既紅肉火龍果特別甜,又淋又多汁;水耕菜由元朗農場直送,好新鮮;加上醒胃既黑醋,個沙律真心正!蚵仔煎既蛋好香,蚵仔又多又新鮮,仲帶有海水味。我仲未諗到去邊度會搵到咁密集同有海水味既蚵仔煎。宜蘭香蔥餅($28 /4隻)原來係一個生煎包嘅形狀,一咬落去爆汁!!!好驚喜~~ 灌湯餃子$38 有8隻!餃子飽滿紮實又好味,真係好抵食!紅燒腱心牛肉麵,牛肉好腍,個純牛骨湯都好好飲。鹽酥雞粒滷肉飯($45)都幾大碗,鹽酥雞粒香脆又唔會好似出面嘅咁咸,健康好多。蜜糖烏龍蘆薈甜度適中,好岩我口味,綠茶益力多微酸,脆脆阿華田好濃郁,上面仲有好多朱古力碎。鹵水雞翼($30/5隻)大隻又入味,芋泥肉鬆吐司既粉紫色好夢幻,仲有個靚靚花牆打卡~
火龍果藍莓水耕菜沙律 $48
宜蘭香蔥餅($28 /4隻)
原來係一個生煎包嘅形狀,一咬落去爆汁!!!好驚喜~~
灌湯餃子$38 有8隻!餃子飽滿紮實又好味,真係好抵食!
紅燒腱心牛肉麵,牛肉好腍,個純牛骨湯都好好飲。