💁🏻‍♀️重覆食系列: Homeland 真係好多人會收工之後去啤一啤,所以一定要記得book位😋環境裝修色列都係屬於暖色系,感覺好warm好舒服。Homeland有好多本土品牌嘅手工啤酒🍺,均位本地酒廠自家研製,多達數十款手工啤酒可供選擇,有light , medium,full.仲有好多種類嘅口味(花香、果香、蜂蜜、茶香、操本))適合收工之後嚟到啤一啤。依次點左一份主食、一份沙拉、一份小食、兩杯嘢飲。🥗慢煮嫩雞胸杏脯羽衣甘藍沙律$58羽衣甘藍好新鮮,葉都係好鮮嫩配合特色沙律醋,開胃又健康。雞肉火候啱啱好,唔會柴口。🍝肉醬芝士四重奏千層麵$118我上檯已經聞到香噴噴嘅芝士香味,忍唔住即刻食。打開第一層,已經見到舖滿左肉醬而。千層麵應該加左好多雞蛋及少許芝士整成,入口好彈牙。細數一共有三层層,每一層都鋪面左肉醬。小食拼盤$108(酥炸雞翼、酥炸芝士薯條、魚手指、吉列廣島蠔)每一樣均為三人份量😻極力推薦酥炸雞翼:雞翼夠入味之餘,表面用左柚子醬包圍住,味道好fresh,食完之後,口腔仍有一股柚子香😋魚手指、吉列廣島蠔:炸粉造得頗薄、魚手指咬落去好彈牙,廣島蠔唔會有腥味,好新鮮。總的來說,ho
💁🏻‍♀️重覆食系列:
慢煮嫩雞胸杏脯羽衣甘藍沙律

依次點左一份主食、一份沙拉、一份小食、兩杯嘢飲。

🥗慢煮嫩雞胸杏脯羽衣甘藍沙律$58

🍝肉醬芝士四重奏千層麵$118
肉醬芝士四重奏千層麵

小食拼盤$108
(酥炸雞翼、酥炸芝士薯條、魚手指、吉列
廣島蠔)每一樣均為三人份量😻
小食拼盤

總的來說,homeland 的食物都算係高質,值得回頭再食。

慢煮嫩雞胸杏脯羽衣甘藍沙律
肉醬芝士四重奏千層麵