2018-08-06 670 views
好耐冇打邊爐喇,今日約左朋友去新東記打邊爐,打去book位時先知,原來佢地岩岩搬左去新地方7點幾去到已經有8成人,估唔到平日都咁full,好彩book左位!新地方裝潢簡潔,仲設有幾間獨立房間,好適合一大班人,或者見客包房傾生意!先來味架混醬一番,味架好齊全,諗得出都有湯底我地揀左雙併「四川麻辣窩」併「花雕醉雞窩」,雙併既話,呢度既計法係以貴果個窩再加$30窩來了~ 呢兩個窩真係好香呀!左為「花雕醉雞窩」,先試左啖湯,真係好香酒味!內有元肉、紀子,好補身啊!岩晒我地啲女仔至於「四川麻辣窩」就好香辣椒味,飲左啖湯,唔算好辣,但果陣麻辣味好豐富!嘩原來花雕醉雞窩仲包左半隻雞,我地仲叫左「新鮮黃油雞」,好彩經理夠醒目,幫我地預先hold住左咋!本身隻雞係冇葉制過,要將隻雞放落去個湯底度先會有味!放落去淥完後,啲雞肉食落去勁嫩,食得出好新鮮,再加埋啲酒味,真係好好味呀!鮮嫩肥牛肉 (小肥)呢度咁出名手切肥牛,必試先選!我地揀左小肥,賣相都唔錯,都幾多喎!肥牛顏色紅潤,有少許肥肉!基本上放落個窩度,淥幾秒就食得!肥牛口感帶點咬口,係呢隻肥牛既特色,而且牛味好濃,幾好味!四寶丸四寶丸:食得出真係手打

先來味架混醬一番,味架好齊全,諗得出都有

雙併「四川麻辣窩」及「花雕醉雞窩」

花雕醉雞窩

鮮嫩肥牛肉 (小肥)
鮮嫩肥牛肉(小肥)

四寶丸

四寶丸:食得出真係手打,口感爽口彈牙,好食!

棉花魚肚
棉花魚肚

平時去酒樓最鐘意叫棉花雞,但只食佢果舊棉花!估唔到呢度有淨棉花魚肚
魚肚好新鮮,口感爽口,放落去麻辣火鍋度,吸晒啲辣味,真係超正!

時令雜菜藍 & 日本手打稻庭烏冬

走時仲見到牆上既簽名

總括黎講,呢度既食物同服務都好好,值得推介!

雙併「四川麻辣窩」及「花雕醉雞窩」
花雕醉雞窩
鮮嫩肥牛肉(小肥)