2020-03-09 526 views
平時真的不會經過長沙灣,但今次為咗交收口罩,就順便係附近食埋飯~行行下發現這裏有不少小店,價錢都唔算貴,啱晒我鍾意試新嘢嘅性格🤪見到呢間有唔少客人等外賣,我和朋友又好耐冇食冰室嘢,就入去試試~~——————————🔹招牌蜜糖薯仔炒牛肉 $68起初想食常餐,但見唔少客人叫小菜食,我都叫番個招牌菜🥰,這個蜜糖薯仔炒牛肉,賣相和味道都要讚👍🏼薯仔和牛肉份量很多,每嚿都有滿滿的蜜糖和濃郁的黑椒味,最重要炒到好有鑊氣,食完都唔會有油膩,餸飯一流🥰🔸鎮店特餐 $56朋友就叫咗特餐,分別有牛乳炒蛋、炸吉列豬扒和蕃茄濃湯烏冬,份量一啲都唔少~ 特別喜歡食吉列豬扒,外皮炸粉唔厚,豬扒肉質紮實而不鞋口,食完都唔會好油好熱氣,不錯🥰牛乳炒蛋很香滑,是半山熟滑蛋;蕃茄濃湯烏冬湯底唔算太濃郁,但見到有粒粒蕃茄肉,彷彿是媽媽煮的味道,夠健康☺🔹雪山特濃朱古力 $22這杯朱古力上有很多Cream,有濃濃朱古力味,但越飲越甜,可能cream溶化後令整杯味道變得更濃厚~🔸Oreo特濃阿華田 $22這杯比較冇咁濃和甜,而阿華田味好突出,飲到最後都唔會有肥嘅感覺☺
——————————
🔹招牌蜜糖薯仔炒牛肉 $68