2020-11-10 674 views
又到了食🦀嘅季節,唔知大家食左大閘蟹未呢🤔今年試了位於利舞臺嘅滬江大飯店的大閘蟹套餐,價錢適宜,味道還不錯😜🌺 食物 4/5👉🏻 清蒸大閘蟹🦀蟹都唔算好細隻,蟹膏超多,蟹肉都好鮮甜😋蒸之前侍應都會先拎蟹過來俾客人過目係咪新鮮,蒸完後侍應仲會幫手拆蟹,令我哋食得好方便👍🏻👉🏻 蟹粉魚翅一上菜就聞到濃郁嘅蟹味,🐟翅嘅份量都算多😊👉🏻 蟹粉籠仔粢呢個係最值得推薦的菜式,也係我嘅最愛😍或者係我第一次食蟹粉糯米飯,蟹肉和蟹黃再加糯米好似配搭得好好,總覺得好香口😂👉🏻 清炒豆苗豆苗好嫩、好爽口😜👉🏻 蟹粉小籠包蟹粉小籠包就感覺足料但沒太大的驚喜😊整體來講呢個大閘蟹套餐都好滿意,最後仲有薑茶湯圓,因蟹性寒,飲薑茶可以祛寒😉

🌺 食物 4/5

👉🏻 清蒸大閘蟹🦀

👉🏻 蟹粉魚翅
蟹粉魚翅
一上菜就聞到濃郁嘅蟹味,🐟翅嘅份量都算多😊

👉🏻 蟹粉籠仔粢
蟹粉籠仔粢