2021-09-02 306 views
潮味苑深水埗長沙灣道254-258號亞洲大廈地下A舖深水埗一向都係美食既集中地,今日同朋友去完西九龍中心買嘢,跟住就過左黎呢間餐廳食潮洲嘢啦,本身都係第一次黎,只係咁岩係門口經過比掛係橱窗既鹵味同埋鹵水鵝吸引住,所以就決定入黎幫襯首推一定係呢到既鎮店蠔仔粥,一碗裡面有成超過10隻蠔仔,非常足料,再加上方魚,肉碎,葱花,食落每一啖都覺得好鮮味,絕對係必食item鹵水鵝片---通常食鹵水鵝都會揀鵝片,貪佢無骨啖啖肉,食得最滋味。。而且呢到既鵝片肥瘦均勻,唔會太多肥膏,食落唔會覺得太膩,大力推介鹵水拼盤(細)---雖然我地只係叫左細size, 但一樣擺到成座山咁,好足料非常大碟,入面分別有紅腸,鵝腸,鹵水蛋,豆腐,墨魚,牛肚,腩肉,豬頸肉。。。真係一次過滿足晒所有願望呀
潮味苑
深水埗長沙灣道254-258號亞洲大廈地下A舖