2020-11-03
今日同三個朋友一齊食晚飯,有朋友提議食呢間就去了,好彩6點幾7點去,如果唔係有機會要等位。我哋嗌左我三樣嘢share,食韓國嘢梗係要嗌炸雞,所以第一樣嗌左半半炸雞,加咗$10要無骨,感覺食得爽d,揀咗甜辣汁同蒜香汁,可能因為用咗甜辣汁,所以唔會好辣仲有d甜味,蒜味都好香濃,兩隻味都好juicy好想再食。之後仲嗌左韓式牛肉配粉絲,牛肉都大舊算多,肉質尚算嫩口,粉絲味道岩岩好唔會好重味,仲有d配菜夾埋一齊食。香腸年糕串都唔錯,除咗香腸同年糕,仲有甜不辣,類似魚餅咁,同個醬汁都好夾,年糕亦都幾煙靭。之後嗌咗乳酪燒酒一齊飲,乳酪味都好重可以遮到好多酒味,但當然仲會飲到酒味,但唔使驚會好濃烈。食物好高質,環境都好有格調,一定會再嚟,老闆同某一兩個侍應應該係韓國人,但都識講少少廣東話,幾nice。