2021-03-21
星期五放工,大家都想鬆一鬆。適逢限聚令放寛,就湊夠幾位同事一齊去酒吧餐廳,食嘢飲酒吹吓水。大家都好耐冇去酒吧啦,即刻嚟一round cocktail先~落order時可以講明要輕啲或濃啲酒精。我叫咗杯【Nothing】,鍾意佢口味清甜同鮮果嗰種fresh嘅感覺~我哋叫咗串燒大拼盤,原本對酒吧嘅食物冇乜期望,但食落拍得住啲串燒專門店喎。每串都落咗適量孜然粉,食落幾香口。我最鍾意係牛柳粒番茄串,牛柳粒肉味濃又軟腍,配勁juicy嘅酸甜番茄又幾夾;芝士丸入面就係半溶軟滑芝士,串燒蝦亦都夠鮮甜惹味。不過腸仔就普通啲,我覺得師傅可以諗吓腸仔配菠蘿、蜜桃之類。之後就到香焗豬手啦,食豬手最怕啲肉又乾又「鞋」。呢度嘅豬手就外皮香脆肉質嫩滑,仲有個好正嘅蜜糖芥末醬,連減緊肥嘅同事都忍唔住話想食多幾件,最後仲叫多一盤,大家happy~希望疫情盡快過去,可以搵多啲人一齊再去,食多啲,玩夜啲啦~
希望疫情盡快過去,可以搵多啲人一齊再去,食多啲,玩夜啲啦~