2023-01-26
▪︎Black Series Menu ($388/pp)▪︎。 蝦多士 × 大阪燒 - 蝦多士第一次係蝦滑多過面包,蝦滑多汁彈牙,多士煎得酥脆,廚師好創新咁用上大阪燒的方式來演繹。。。翡翠姬松茸素餃 - 松茸餃內餡有菇菌香,但外皮唔得,蒸得過淋,一夾就爛。。 重慶辣子雞翼 - 辣子雞翼睇落平平無奇,但原來滿口香麻,非常惹味可口,外皮香脆不油膩,食到停唔到口。。 陳蒜豉油粉絲蒸聖子皇 (+$88) - 聖子醬汁和平時外面酒樓食一樣,但聖子肉嫩滑可口,火喉控制得好好。。炭燒蜜汁黑豚叉燒 配日本越香米飯 - Signature叉燒嫩滑多汁,滿滿蜜汁香,半肥瘦,外層烤至香脆,真係有脆邊,配白飯一流。。主廚精選時蔬 - 當天是蒜香炒芥蘭,爽脆又可口。。斑蘭花生醬西多士配椰子雪葩 - 個人覺得多士有點炸得過火,而且前菜已經有多士,甜品又黎過多士有點滯,但整體都唔錯。
。主廚精選時蔬 - 當天是蒜香炒芥蘭,爽脆又可口。