2022-07-15
見fd係網上拍卡 係K11 MUSEA B2 位置開左間食海鮮既餐廳。 見佢甘新鮮, 就去試試。 (5⭐️最高)冷盤 ❄️八爪魚(5⭐️)超有咬口😘咬落煙煙韌韌,因為砌到一口size 容易入口,唔需要配任何醬汁, 但個人比較喜歡要少少茄汁, 會有另一種感覺👍🏻海蝦(5⭐️)一份4隻海蝦, 每隻約男士手指長度, 咬落爽口, 彈牙😘法國生蠔Mont blanc N3 (4.5⭐️)佢比起日本的, 海水味較淡味⭐️,而且食到尾段, 會有少少甘甜既感覺👍🏻日本生蠔(白川與白雪)(4.5⭐️)兩者我會選擇白川, 咬口比較厚身😍, 而海洋味比較清甜d . 熱盤 🔥蒜蓉牛油烤海鮮拼盤(5⭐️)這是熱食海鮮拼盤,利用蒜蓉引出海鮮鮮甜味拼盤中包括青口,蜆肉,海蝦及八爪魚😝烤春雞伴馬鈴薯蓉(半隻)(4⭐️)用薯蓉做底, 吸收春雞雞汁。利用香草等特別醃料及用慢煮的方式, 令醃料慢慢滲入雞中。 分外入味😎😎芝士焗肉醬意粉(5⭐️)用水牛芝士舖在意粉上,味道偏向清淡。而意粉和肉醬的份量都適中😍中甜品🍮😘必食- 芒果拿破崙(5⭐️)咬落好脆, 三層酥皮中間夾有滿滿的custard😋😋, 滑而不太甜的, 引死人啦🤪。 芒果碎肉在頂部,
冷盤 ❄️
八爪魚(5⭐️)
海蝦(5⭐️)
一份4隻海蝦, 每隻約男士手指長度, 咬落爽口, 彈牙😘
法國生蠔Mont blanc N3 (4.5⭐️)
日本生蠔(白川與白雪)(4.5⭐️)
熱盤 🔥
蒜蓉牛油烤海鮮拼盤(5⭐️)
烤春雞伴馬鈴薯蓉(半隻)(4⭐️)
芝士焗肉醬意粉(5⭐️)
甜品🍮
😘必食- 芒果拿破崙(5⭐️)
咬落好脆, 三層酥皮中間夾有滿滿的custard😋😋, 滑而不太甜的, 引死人啦🤪。 芒果碎肉在頂部, 好yummy 😜😜
藍莓軟芝士蛋糕(4⭐️)
Chesscake 上放上blueberry topic, 同時加入strawberry, mango 等果肉。 分外有夏日feel 🤪😚