天氣乍暖還寒,朋友提議放工去打邊爐,我當然贊成啦!「米走雞」地點方便,一出銅鑼灣地鐵站行幾分鐘就到。坐低後,店員向我哋推介「金湯花膠桃膠雞鍋」,我哋聽到有花膠同埋滿滿嘅骨膠原就即刻揀選咗呢個滋補湯底。湯底色澤濃郁金黃,散發出陣陣雞湯香氣。鮮雞融合了花膠同桃膠嘅精髓,賦予湯底獨特嘅口感同豐富嘅營養價值。打邊爐之前一定要好好品嘗一下足料靚湯🥣本身個湯底已經有半隻鮮雞🐓同一些新鮮蔬菜🥬,我哋另外再添加左「澳洲和牛M8肩胛肉眼片」(細)「皇帝菜」同「香菇貢丸」。🥩雖然只係細order嘅和牛片,但係份量超多,有十多片。嫩滑嘅和牛片喺湯中迅速熟透,每一口都充滿鮮美嘅肉汁。🍢貢丸係我打邊爐必點嘅配料之一。貢丸彈牙有嚼勁,口感鮮美。🥬皇帝菜係一個清爽嘅配料選擇。蔬菜喺湯中煮熟後依然色澤翠綠,清新嘅味道讓食物組合更加平衡。餐廳環境舒適,座位寬敞,燈光柔和。店員服務周到,會幫我哋剪開隻雞同埋就算人客眾多,亦會不時替我哋更換碗碟及加湯底。

🍢貢丸係我打邊爐必點嘅配料之一。貢丸彈牙有嚼勁,口感鮮美。

混醬
金湯花膠桃膠雞鍋