2014-01-28
每次經過SOGO UCC都見到好多人排隊今次食係星期日大約夜晚8:30入面唔係太多人見到門口餐牌有套餐 (約$120加一)入到去有得揀入面同出面(出面係見到旁邊有人行街, 相隔一塊玻璃)套餐包餐湯, 沙律, 主菜, 甜品, 咖啡或茶主菜有四款, 我地叫左雞扖意粉, 同螺絲粉沙律先到, 好多栗米, 少量火腿一食落去, 太多沙律醬(一食就覺得食平時惠康買黎番屋企整沙律o個隻沙律醬)食食下沙律 餐湯就到喇 係栗米忌廉湯, 幾好沙律同湯都未食完, 兩個主菜就一齊到好在我地係住四人枱, 如果唔係都唔夠位擺我地已經唔係食得好慢我地就拿拿飲哂D湯, 因為怕主菜會凍哂雞扖有D位好硬 有帶子, 好凍既伴菜, 螺絲粉就不過不失最後職員行過黎叫我地落埋野飲同甜品野飲叫左兩杯熱咖啡, 甜品係雪糕 有雲呢拿, 朱古力我地叫左兩個朱古力, 一人一球 (雪糕又係普普通通)成晚最好當然係UCC蒸餾咖啡, 又香濃又滑, 職員將咖啡杯放到上枱先倒咖啡最後去埋旁邊SOGO洗手間就埋單走人喇熟食不太推介, 但咖啡會再試, 下次食會想揀下午茶時段食佢既小食
今次食係星期日大約夜晚8:30
入面唔係太多人
見到門口餐牌有套餐 (約$120加一)
套餐包餐湯, 沙律, 主菜, 甜品, 咖啡或茶
主菜有四款, 我地叫左雞扖意粉, 同螺絲粉
沙律先到, 好多栗米, 少量火腿
一食落去, 太多沙律醬(一食就覺得食平時惠康買黎番屋企整沙律o個隻沙律醬) 食食下沙律 餐湯就到喇 係栗米忌廉湯, 幾好 沙律同湯都未食完, 兩個主菜就一齊到
好在我地係住四人枱, 如果唔係都唔夠位擺
我地已經唔係食得好慢
我地就拿拿飲哂D湯, 因為怕主菜會凍哂 雞扖有D位好硬 有帶子, 好凍既伴菜, 螺絲粉就不過不失
最後職員行過黎叫我地落埋野飲同甜品 野飲叫左兩杯熱咖啡, 甜品係雪糕 有雲呢拿, 朱古力
我地叫左兩個朱古力, 一人一球 (雪糕又係普普通通)
最後去埋旁邊SOGO洗手間就埋單走人喇