2008-07-07
五月廿三日, 星期五, 我哋又再幫襯!!上星期五既午餐, 一早已經喺上星期三諗定話要返嚟「穴」食飯,因為個個都想試佢其他午市定飯, 所以亦係一早訂咗位。諗完一大餐, 最後都係決定跟隊, 六個人都係叫「豬軟骨飯」,先嚟三片三文魚, 依然新鮮, 但好似薄咗少少喎... 啲昆布依然唔錯。原來個豬軟骨飯有隻半生熟既蛋架! 淨係睇隻蛋, 都知師傅手勢好得, 煎到隻蛋兩面蛋白熟同香口, 但蛋黃仲係全生架!麵豉湯依然得, 唔味精, 幾多料, 啲配菜都仍然幾好味。仲有今日既小食係炸薯角, 正呀, 明顯係即叫即炸, 個心勁熱!!佢將六份放埋一碟, 都好丫~ 環保啲, 唔駛洗咁多隻碟嘛~~最後係甜品, 今日多咗味道揀, 有綠茶、荔枝同芝麻味,我一聽到有綠茶味, 就乜都唔駛諗啦!! 雖然唔算好好食, 但都合格, 正!睇嚟成班同事都好鍾意呢度, 可能價錢合理, 又好食啦! 我諗間唔中就會再幫襯!更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=7817
因為個個都想試佢其他午市定飯, 所以亦係一早訂咗位。
原來個豬軟骨飯有隻半生熟既蛋架!
麵豉湯依然得, 唔味精, 幾多料, 啲配菜都仍然幾好味。
最後係甜品, 今日多咗味道揀, 有綠茶、荔枝同芝麻味,