6 day(s) ago
點解會有全好評架?搞到我同朋友係荃灣卻揀左呢間😭 請睇下文PS. 本人不太吃辣 $148 泰式酸辣魷魚偏酸,少許椰菜鋪底,魷魚圈好細下,浸哂酸辣汁,但魷魚完全冇呢個味喎,除非你沾滿哂啦$98 青咖喱 雞肉 少飯呢個上枱以為素青咖哩,原來雞肉係哂底,菜和肉份量都多,菜就正常唔冧。雞肉係雞柳喎,但標價$98,定其實係公價😅之於青咖喱就冇咩特色,就係唔甜嘅咖哩 $128 蛋包虎蝦金邊粉正常味道,粉炒得乾身,冇得揀辣度但全員一致認同全場最辣😰,PS我地撈勻所有配料粉嘅,辣到都食唔出咩味啦$88 蒜香牛油雞翼5隻雞翼收你$88,真係好誇張,雞翼size偏瘦削,冇咩肉咁,蒜香來自面頭嘅$78 炸蝦餅一見就唔抱期望,外邊炸粉唔厚色澤暗黃但少油益味,炸油唔新鮮,呢個都普遍餐廳通病所以好少出街叫炸物食。內裏蝦肉份量少,而且感覺唔新鮮,好似現成炸咁,味道冇咩調味咁,味道來自泰式辣醬。$108 虎蝦冬蔭功 少辣哇,飲完第一啖,馬上倒了,味精湯咁嘅,偏油,叫左少辣,相對合乎標準雖然上枱時,有熱爐熱住,所以温度夠 唔洗擔心,湯底有好多蔬菜,有埋番茄仔點錣都拯救唔到湯底,三隻開邊蝦唔梅雖然價錢好似係香港食泰國菜咁
PS. 本人不太吃辣
$148 泰式酸辣魷魚
$98 青咖喱 雞肉 少飯
$128 蛋包虎蝦金邊粉
$88 蒜香牛油雞翼
$78 炸蝦餅
$108 虎蝦冬蔭功 少辣
雖然上枱時,有熱爐熱住,所以温度夠
雖然價錢好似係香港食泰國菜咁上下,但我覺得會有較好啲?🫣