Dear A 生日飯🎂, 新界小花不惜過海都來Gathering🌈🌈, 主角最近特別喜食中式,冷係健康DD喎⋯⋯咁我就試搵間坐得,食得,兼打卡又得既試下啦餐廳大大玻璃, 難得星期五晚都可安排到有個窗邊sofa 位, 四人行剛剛好❣️枱與枱之間有一定空間, ladies 約飯梗要坐得舒服啦,吹水食嘢都起碼2個鐘🤭餐廳menu 一眼望上去就預左要點些打卡items啦個名好靚果d呢碧綠蟹肉羹金魚餃-🦀🐟 與menu廣告圖片相符👍🏻 欣賞佢係靚既, 兼且堅有粒粒蟹肉, 金魚餃係蝦肉滿滿😻梁溪脆鱔-🌱素食黎架! 有驚喜菇底脆炸, 味濃唔厚粉青森蘋果叉燒酥-🍏 特別有塊薄荷葉, 多左份清新感, 雖然叉燒肉有點略嫌不足, 但整體不錯, 打卡一流鹹蛋黃竹炭蘿蔔絲酥餅-🥕好鮮甜外層脆脆薄波, 加埋微微鹹蛋黃點綴下很不錯四川牛肝菌福花乾窩-🥦 牛肝菌超入味, 成個菜好香口, 又有椰菜花吸埋個汁, 好開胃,加上微辣, 唔成辣既都可淺嚐乾煸黑毛豬肉崧芥蘭-🌿又係冷清淡之作, 成碟都絕不唔油膩, 肉崧撈菜個味係剛剛好拔絲咕嚕肉-😈 絲係有既,肉肉是中級軟腍, 外脆但硬左少少, 我就食得最多🙊辣子雞丁🍴- 點左兩客

餐廳menu 一眼望上去就預左要點些打卡items啦
個名好靚果d呢

梁溪脆鱔-🌱素食黎架! 有驚喜
菇底脆炸, 味濃唔厚粉

鹹蛋黃竹炭蘿蔔絲酥餅-🥕好鮮甜
外層脆脆薄波, 加埋微微鹹蛋黃點綴下很不錯

辣子雞丁🍴- 點左兩客
姐係咁, 食得辣既必點,中級辣度,香口,唔會好油

綠茶流沙包- 比較無特色既一款…質量ok la

四川牛肝菌福花乾窩
辣子雞丁
綠茶流沙包
2021-08-13
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday