2024-01-20 91 views
部份餐廳開得耐之後質素就會下降 呢間就係其中一間以前好鍾意食豬膶米粉 個湯夠薑味 鹹味啱啱好而且個炒蛋有蛋味 不過呢個都係以前嘅事 而且佢變咗好耐啦 只係每一次耐冇食 個腦裏面仍然記住佢好味嘅感覺 希望我今次記得以後唔好再去食今日食咗薑汁豬膶米線 同埋多士火腿炒蛋 飲熱奶茶米粉用料已經變咗 唔係以前嗰一隻 而且好林 豬潤好厚又多根 牛肉都好少少 湯底有少少薑味 而且偏鹹(以前我會飲晒個湯底 而家飲唔落)炒蛋好多水 冇蛋味唯一幾好嘅,係佢杯奶茶小插曲:仲要明明落單,揀咗全熟炒蛋 嚟到係冇全熟 個店員🤵🏻‍♀️就同我👧🏻坳:炒蛋係咁 而且都已經嚟咗佢想我照食 👧🏻:落單嘅時候係選全熟炒蛋 🤵🏻‍♀️:喱個全熟係煎蛋 要我特登撳張單俾佢睇 打咗全熟炒蛋 佢先至肯換俾我想搵職員 講咗手好耐都冇人理 明明見到都唔應一聲 繼續耷低頭做嘢
部份餐廳開得耐之後質素就會下降 呢間就係其中一間
以前好鍾意食豬膶米粉 個湯夠薑味 鹹味啱啱好

今日食咗薑汁豬膶米線 同埋多士火腿炒蛋 飲熱奶茶

米粉用料已經變咗 唔係以前嗰一隻 而且好林
豬潤好厚又多根 牛肉都好少少
湯底有少少薑味 而且偏鹹(以前我會飲晒個湯底 而家飲唔落)
炒蛋好多水 冇蛋味

唯一幾好嘅,係佢杯奶茶

小插曲:仲要明明落單,揀咗全熟炒蛋 嚟到係冇全熟
👧🏻:落單嘅時候係選全熟炒蛋
🤵🏻‍♀️:喱個全熟係煎蛋