2018-10-10
9月份在office的工作好似排山倒海咁,搞到我成日不自覺要開OT,今次OT到差不多七點就跟office的同事去我娘家附近兼佢屋企附近晚餐~~~今次去晚餐的地方環境幾好,最重要係夠靜,大家可以輕鬆暢談,唔似平日午餐去茶樓咁嘈~~~喜歡飲花茶的我點了茉莉花釀綠茶,見到呢套茶具感覺好優雅,為忙碌的生活添上慢活的步伐,可以舒服地享受晚餐,真係覺得好寫意~~~同事點了Baliey's Chocolatini,同事較我更愛飲酒,之前佢在秋香飲日本清酒可以完全唔覺得一回事,而我飲一口已經覺得飲不下去= ="聚福樓大晒健康沙律,食沙律感覺好life balance又健康~~~龍蝦帶埋我去意大利唔記得汁行李,食物名真係夠特別,龍蝦汁意大利飯的確幾好食,如果換轉係平日跟我四圍食的好友一定食晒成碟我個牛角包係邊度,威靈頓牛柳,原來同事較我更懂得研究美食,不過對方始終比較年長,加上孩子已經讀到大專,佢的飲食閱歷始終多過我的~~~偶爾在忙碌的日子停下來品嚐美食,為忙碌的生活添上慢活的步伐,感覺真係好舒服=]