2024-08-29
如果有時間不妨嚟呢度食飯。有一種忙裏偷閒。度假的感覺。 weekend更加有live band表演。其實行都可以嚟到。西鐵元朗站,就博愛醫院隔離。 揸車嘅朋友當然好啦。外面有好多停車位。門口有很多泰國擺設 ,很有泰國度假風情。空間很大。坐在外邊都不會太熱。泰國鮮蝦金柚沙律$98 個沙律汁係精髓。裏邊有很多香料好香,充滿泰國風情。柚子肉好厚。 酸酸甜甜好食。沙律有好多隻蝦啊!蝦好新鮮,肉好結實。 配合金柚沙律汁層次豐富。乾炒鮮蝦金邊粉$108又係蝦。又有好多隻蝦啊!蝦真的好新鮮。 圍邊有很多花生碎我喜歡。整碟的材料都很豐富。金邊粉很彈牙。開胃好食。牛肉紅咖哩$98咖哩汁勁香。本身已經有椰汁的香味。我又叫咗小辣。非常之容易入口。個汁十分惹味。牛肉好嫰滑。份量亦都好多。好配合這紅咖喱汁。用蒜蓉包沾汁更好食。泰式香蔥蒜蓉包$42焗得十分香脆。蒜蓉醬好足夠入味。淨食已經好正。沾咖哩汁一流。芒中沙冰$45 賣相好得,搶眼的金黃色。入口芒果味極濃郁。很清甜。暹羅特飲$45 好泰feel。珍多冰類。充滿濃濃的椰汁味。好東南亞風情。免費泊車。車就停响門口。勁方便啊!
泰國鮮蝦金柚沙律$98
乾炒鮮蝦金邊粉$108
牛肉紅咖哩$98
用蒜蓉包沾汁更好食。
免費泊車。車就停响門口。勁方便啊!