2017-08-19
每個星期日,為左比呀媽抖下唔洗煮飯,我地成家都會落家食飯。呢間放題距離屋企都唔算好讓,上次見到已經有D想試,加上今日就正好係個機會啦!正當我同屋企人提議食呢間個陣,我呀媽話原來都聽過鄰居食呢間,都話唔錯!你知啦,D爸爸媽媽一聽到人地介紹,就心癢癢想去試下,咁下次同人地傾計又可以有話題。我地不嬲對食野都冇咩要求既,所以個日阿媽就Book左位去試下! 雖然店舖唔算好大,枱同枱之間既距離叫做正正常常啦! 一黎我地就係咁睇點餐紙,發覺都幾多野食喎,仲有幾多唔同既種類揀,啱晒我地各人有不同口味添! 個日去食其實上菜好快。預左放題入面D店員都唔方好得去邊,呀~但佢地真係好好禮貌,個人都食得開心D! 味淋魚乾:好多人都唔知佢係咩,其實係雞泡魚乾。剪開一條條,所以食起上黎都好方便,而雞泡魚乾醃過再烘乾,味道相當惹味。  火焰三文魚醬油燒:灸燒我不嬲都好鐘意的,而呢個三文魚燒得都唔錯!好食架!  牛油焗野菌:真心冇得輸!一食就諗返起去BBQ食既金菇野菌啦,不過比起自己燒,呢度既就梗係唔會燒焦啦,牛油味仲要好香添!  水信玄餅:最後食甜品冇諗到會有水信玄餅,我爸最鐘意試新野,貪佢幾得意就點個黎食
。