2017-11-07
好朋友生日, 想搵間樓上cafe 吹水食飯, 玩吓Card Games , 看完openrice 後,「樂園 」就係首選, 正面食評數之不盡。 門口好有樂園feel ,嗰廣告牌好開心 , 男女老少一定鍾意啦!地方裝修精緻, 有少女主題,用了粉色碎花做主題, 掛上紅白吊燈。 有多種Card Games 提供選擇。 餐廳有兩隻可愛小貓, 一隻灰, 一隻白。 貓貓係樂園嘅生招牌, 同客人都玩得好開心, 唔怕羞㗎。坐了不久,鍾意嘅特飲「我愛金莎」就送到, 份量十分, 好大杯, 有金莎放在頂,下面還有香濃嘅朱古力雪糕同沙冰, 堆得好高, 加上七彩豆豆一齊食,好有口感。叫咗隻《泰式燒春雞 (全隻) $208》 , 金黃色的燒春雞, 燒到皮脆肉滑, 雞肉又好juicy ,加上泰式香料, 味道好正, 配上泰式辣醬就更加惹味啦!《流心芝士蛋 $ 148》, 半熟嘅蛋, 非常吸引, 香濃蛋黃味加上煙肉包住,一咬下去,有兩種口感。正!加上芝華力腸, salad 同薯角, 太滿足! 《戀之花煙三文魚意粉 $148 》,意粉煮得剛剛好,味道也不錯, 好creamy ! 廚師好有心思, 用三文魚整成嘅玫瑰花, 好
有多種Card Games 提供選擇。
加上芝華力腸, salad 同薯角, 太滿足!
《戀之花煙三文魚意粉 $148 》,意粉煮得剛剛好,味道也不錯, 好creamy ! 廚師好有心思, 用三文魚整成嘅玫瑰花, 好靚, 加上碟上有個 「SMILE」字眼, 真係使我心花怒放,令我食肉大增。 但係份量就一般,多少少就更加好啦!
「樂園」, 有得玩, 有得食, 適合男女老幼。不經不覺就玩到十一點, 真係一個非常開心嘅晚上。