2015-05-30 1276 views
 因為要約齊亞姨、親戚,上星期先一齊食母親節飯。13個人,叫左一個全包宴,再單點其他食物。但今次只想講砂鍋翅。上次去朋友婚禮,第一次食翅,感覺同湯羮差不多。今次姨丈話見到砂鍋翅做推廣,想試下。翅第一個上枱,已聞到濃郁豬骨湯味。雖然海報寫四至六位用,但可以分到7碗,每碗都好多翅,非常足料。未食,聞到、見到都感覺吸引。足8両翅果然分量十足,每碗都有白蘿蔔墊底,面是翅。賣相吸引。而翅是一絲絲的,紋理分明,而且粗大。食落好爽彈,口感好好。而豬骨濃湯亦非常香濃,湯汁乳白,味道甘甜。白蘿蔔就吸收晒湯汁嘅味道,好好味13個人(2個細路)食一個全包宴,都好飽。全包宴同一般酒樓差吾多,雞好好食,其他食品都OK。

豬骨濃湯砂鍋翅
而翅是一絲絲的,紋理分明,而且粗大。食落好爽彈,口感好好。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Celebration
Mother's Day