2022-05-11
一時興起想打個邊爐,但兩個人又唔叫得多... 所以今次就去咗呢間一人一鍋嘅台式火鍋店食lunch啦~ 餐牌上有成12款選擇,而其中一款係期間限定!午市套餐都只係 $88咋,包括一個鍋 + 飯/粗粉絲 + 凍低糖紅茶/綠茶,轉其他主餐或飲品就需額外加錢啦!🧀 芝士竹輪壽喜燒 $88我哋兩個都要咗芝士竹輪壽喜燒,配料有芝士竹輪、雞蛋、南瓜、粟米、牛肉、娃娃菜、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐、蛋餃、鳴門卷、炸枝竹、冬菇、金菇同蟹柳。本身以為「芝士竹輪壽喜燒」嘅意思係用芝士作湯底,結果發現原來佢只不過係有「芝士竹輪」😅 又唔可以話係錯嘅... 🤣 湯底甜甜地唔算好濃郁,建議配粗粉絲,因為會索囇啲湯汁!感覺都幾爽😆 芝士竹輪好似得兩舊,但咬落去會爆漿,芝士流心超級好食😋 牛肉份量都唔少,質素正常,但略嫌比較細塊,而其他配料都係普普通通,正常味道😂 呢個地點呢個價錢算係咁啦🤣 重點係唔使浪費時間買送洗碗得嚟,食完又唔會搞到成屋都係火鍋味😃 開心!⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘.5⭐️ 舒適度:🐘🐘🐘.5⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5 (5 星為滿分)人均消費:$50-100
🧀 芝士竹輪壽喜燒 $88
⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5
⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘.5
⭐️ 舒適度:🐘🐘🐘.5
⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5
(5 星為滿分)
人均消費:$50-100