2024-10-21 34 views
今日工人姐姐休息,起身已經係晏晝一點,我即刻跑落樓下間波仔入貨醫肚。「波仔」,我細個時已經有幫襯過,嗰時主要以飯及意粉為主。我發現現在嘅食物種類多咗好多,連至愛嘅甜品都有。咖喱牛腩飯細個時記得波仔的咖喱牛腩飯最經典,咖喱味香濃,辣味點到即止,牛腩鬆軟,入口即溶。燒雞髀原汁煲飯燒雞髀啖啖肉之餘,肉質亦嫩滑,雞髀的燒汁滲了落飯內,穩陣之選。芝士泡菜雞粒炒飯我自己鍾意食泡菜,貪佢夠惹味。飯盒叮熱後,芝士溶落泡菜及炒飯裏面,再配埋雞粒一齊食,層次豐富。驚喜嘅係,芝士還可以拉絲。水晶蝦餃一盒六粒,蝦餃唔算細隻,簡單一餐都有點心蝦餃吃。花生醬西多士飯後甜品,店員建議用氣炸鍋煮口感最佳,切開兩邊,花生醬慢慢流出,配埋西多士一齊食,性價比頗高。星期日,一家人輕鬆搞掂兩餐,多咗出嚟嘅時間就可以做自己想做嘅事。

我發現現在嘅食物種類多咗好多,連至愛嘅甜品都有。

咖喱牛腩飯

燒雞髀原汁煲飯

芝士泡菜雞粒炒飯

水晶蝦餃
一盒六粒,蝦餃唔算細隻,簡單一餐都有點心蝦餃吃。

花生醬西多士

TakeAway