2018-06-12 150 views
因為喺附近上完堂,好肚餓,所以就去米線陣食晚餐! 平時去米線陣都係叫麻辣蕃茄湯米線多,今日見佢有新出品 - 椰子雞米線,咁岩我又想食清啲,就試吓啦!$56 椰子雞米線餐配雪耳桂圓茶,+$8 豬頸肉真係估唔到個椰子雞湯做比想像中好! 香濃既椰子味,仲有唔少椰肉碎喺入面,亦唔會感覺太膩。當然係唔夠辣既咁惹味,但唔食辣既話,呢個係不錯的選擇。跟餐包埋既雪耳桂圓茶,又幾清潤wo~本身呢個米線包括左幾樣配料,主要有雞肉,雲耳,蕃茄仔。我再另外加左豬頸肉, 好味,酥脆香囗,只係油左啲。佢米線本身的雞無乜味,如果唔加其他都真係唔夠餸😅$22 蜜糖檸檬雞翼 3隻檸蜜雞翼就同朋友share,都食到檸檬味,但如果啲醬汁多啲就會更突出到個檸蜜味,同表面唔會咁乾。整體黎講,椰子雞試一次夠,可能因為我比較重口味,下次食返麻辣蕃茄😂😂😂

$56 椰子雞米線餐配雪耳桂圓茶,+$8 豬頸肉

$22 蜜糖檸檬雞翼 3隻

2018-06-12
$65.5 (Dinner)