2016-06-14 1128 views
個人好中意食鍋貼,所以間唔中都會去八房雲集食鍋貼,一黎快捷,二黎價錢都幾平。韭菜鍋貼餐💰HKD34餐內包括10隻韭菜,好香韭菜味,而且皮薄,所以餡料都算幾豐富,配上醋及豆瓣醬等已經好夠味。但係略嫌煎得唔係好夠脆皮,表皮有點腍。另外有一碗貢丸湯,湯就味精湯,唔算好清,亦唔會好油膩。貢丸有三粒,十分彈牙。勁量鍋貼麵線套餐💰HKD39有十隻鍋貼,我要左招牌鍋貼。我外賣,返到屋企仍然係熱嘅,餡料豐富亦充滿肉汁,好味!但同樣都係煎得唔夠脆身。另外亦有一碗台灣麵線。麵線十分幼細,都幾滑,配上麵線嘅汁及落少少醋,好香之餘好開胃。麵線中亦有大腸及丸,配料比較少。店員服務十分好,我另外多加一杯豆漿,店員叔叔會好好咁幫我計到最扺嘅付款組合。而外賣時醬汁同餐具都係就自己需要並自己拎嘅。
韭菜鍋貼餐💰HKD34
勁量鍋貼麵線套餐💰HKD39
2016-06-13
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)