6 day(s) ago 0 views
飽肚得黎又大份同埋選擇多既麵食,我最中意就呢到,今次主題係撈麵,我地叫左慢煮嫩絲手撕雞上海麵 醬汁蔥油 ❤ 中意咸香既必點呢個醬汁,手撕雞雖然份量唔算多,但成碗撈埋一齊食,好滿足。手工去皮炸雞髀扒米線 醬汁焙煎胡麻 ❤ 米線唔會太淋,醬汁甜甜,幾有日式風味,雞髀扒啖啖肉,比起豬扒更juicy,夠惹味可口嫩滑炸豬扒熱拌刀削麵 醬汁拾香椒麻 ❤ 佢地自家製既刀削麵,都好有口感,中意厚實既話必點,而家仲好掛汁,豬扒食落都唔油膩,醬汁味濃重椒麻香氣鮮蝦豚肉小雲吞 豬骨湯 ❤ 其實可以簡牛湯,不過因為個餡係豬肉所以已經自動defalt左係豬骨湯,雖然係小雲吞,但粒粒飽滿得黎都唔算好細,2個人share就岩岩好,唔夠食既仲可以叫20粒!撈麵都會跟配 青瓜絲 紅蘿蔔絲,所以都會有D清爽既口感。

撈麵都會跟配 青瓜絲 紅蘿蔔絲,所以都會有D清爽既口感。