2020-03-09 146 views
我人生最愛就係食日本野,之前係沙田食過和氣食堂一直念念不忘,今次拉埋係九龍灣番工既朋友黎到黃大仙分店再encore,食物水準依舊 真係平價兼好食平時好驚食熱氣野所以唔敢叫炸野,但今次店員極力推薦呢個電擊雞翼,個名咁得意就儘管試一試 ;結果非常驚喜,事關蜜糖味好入味,好似韓國炸雞,不過感覺冇咁熱氣,可以放心食多隻 壽司都相當唔錯,食得出原材料好新鮮,特別係帆立貝,我同朋友食完都念念不忘;另外海膽拖羅蝦戀都好正,必試 !成餐飯又點可以冇菜呢,我地點左另一個店員話受歡迎既牛扒他他沙律,咁就夠哂健康啦千回火鳥3隻,唔係話唔好食不過比起其他野就冇咁出色另一驚喜之作,朋友一向中意食魚,今次叫左鯛魚湯泡飯($108) 店員會慢慢將湯倒落去鯛魚度,夠哂熱辣辣,而鮮甜魚湯送飯真係食多兩碗都冇問題 之不過我地最最最期待既一定係舖頭招牌甜品宇治抹茶芭菲($72),因為之前睇其他人食評時已經覺得好好食咁!結果。。。比想像中仲要高水準,其實蕨餅,綠茶雪糕加脆粒呢個組合好完美冇得輸,而且插係旁邊既蛋捲竟然係芝士味,雪糕本身奶味好重,所以唔會太苦  要左咁多高質日本野埋單都唔使五百,絕對可以再encore!
 真係平價兼好食
電擊雞翼
千回火鳥3隻,唔係話唔好食不過比起其他野就冇咁出色
宇治抹茶芭菲
 要左咁多高質日本野埋單都唔使五百,絕對可以再encore!
2020-02-27
電擊雞翼