2025-01-03
今次「牛大人」慶祝5週年新推出的黑毛和牛A4+吃到飽套餐真係好吸引,上次食完都念念不忘,今次我地又再次再去食。湯底多了兩款新推出,今次我地點了魚白湯三文魚豆腐湯,湯底清淡而營養豐富的湯底,味道鮮甜,打邊爐非常適合,可以食到食物的原汁原味。以個套餐好豐富,送海鮮拼盤和澳洲M9和牛牛丸2粒,海鮮拼盤好豐富有龍蝦、扇貝、生蠔、鮑魚,海鮮大大隻新鮮高質,鮑魚亦可以無限encore ,和牛牛丸一樣爆晒汁。黑毛和牛色澤紅潤鮮豔,呈大理石花紋,油脂豐富, A4+牛肉的肉質極為嫩滑,每塊都大大片,每塊和牛都保證A4+級數,口感極度滿足,食兩碟都經回晒本。今次套餐亦有獨有的鮑魚三吃,有柚子燒汁飽魚、炭燒鹽蔥鮑魚、古法醉鮑魚,其中柚子燒汁飽魚的特色在於其清新的柚子香氣,這款是我最喜愛的味道。黑毛和牛A4+和鮑魚一定要食之外,其他小食和火鍋配料都不要錯過,小食有多款台灣特色小食,全部都即點即炸,愈食愈香口。另外自助區都有多達超過五十多款火鍋配料、飲品、醬料可以選擇,最正就係以到movenpick和Kitkat 都係無限任食,以個價錢食咁多野,真心抵食。