2020-11-28
大愛肉桂嘅我終於有機會途經奧海城,梗係把握買肉桂卷嘅時刻。好多人話呢間嘅肉桂卷係好出名,係美國過江龍,不過肉桂卷出名甜,未食過,所以我都有少少擔心會甜到食唔晒。本身諗住買一個,但係我見佢有張卡寫住話室溫可以擺兩日,如果擺入冰箱,可以擺一個月添。咁難得嚟到,梗係要試晒佢四隻口味,Cinnabon size比較大,所以我就買咗細啲嘅Minibon外賣第二日先食。第二日跟佢指示卡稍為叮一叮熱佢,喺微波爐拎出嚟已經勁香玉桂味都未影相,我已經偷食咗一啖Minibon已經set好左,無得揀味,係會有兩個classic,一個chocolate同一個caramel。首先試左classic,驚為天人,肉桂卷嘅質地軟熟,有moist唔會乾,係面嘅topping好幼滑,最重要係超濃玉桂咁嘅香甜,冇想像中咁甜,亦都唔係死甜。之後食chocolate同caramel就麻麻了,即刻變返美國式嘅甜,蓋過玉桂嘅味道,特別係朱古力醬,係外國個種好假好甜嘅朱古力醬,食左幾啖已經好漏好彩classic有兩個咋,classic真係好出色,無浪費玉桂本身特別嘅味囉如果怕玉桂味太重嘅,可以試下caramel,但chocolate
好彩classic有兩個咋,classic真係好出色,無浪費玉桂本身特別嘅味囉如果怕玉桂味太重嘅,可以試下caramel,但chocolate真的不了。。。。