2018-12-13 454 views
工作轉左黎大埔後真係好開心,因為呢區出名多好野食,今日同事推介左我過黎呢間小店試下小店雖然位於橫街內,但一望入去就好容易搵到,因為充滿濃厚日本風就連店內既擺設都置身當地咁呢度主打以豚骨熬制既3款拉麵,另再因應個人喜好「加料」~簡單又自由👍好辣既我, 揀左辛辣拉麵(小辣)$80要讚下湯底,真係好香,濃度亦十分高,令我忍唔住想飲晒佢,唔講真係以為自己去左日本😂义燒火炙過更帶出肉味,略為帶乾,但味道唔錯流心蛋好正,好滑,甘香蛋汁又無蛋本身既「蘇」味,蛋心部分煮既時間岩岩好令蛋心完全做到流心效果👍 讚! 小店提供自家制既辣芽菜,大愛小妹身在日本時,有部分既拉麵店都有呢種配料比客人加到拉麵度,香港不是太多地方會有架!非常有Heart!香港食左咁多拉麵,係呢一間最令人回味日本既味道!和風野菜薄餅木魚條鋪滿厚厚既薄餅上,木魚滿滿的好似消失的薄餅一樣,連埋特制既薄餅汁,木魚味道獨特,唔似出面既普通木魚,而特制既汁淋上薄餅上,混合特盛既野菜,一啲都唔簡單,如果味道方面可以更特出薄餅果種味,會更好!

就連店內既擺設都置身當地咁

好辣既我, 揀左辛辣拉麵(小辣)$80

义燒火炙過更帶出肉味,略為帶乾,但味道唔錯

小店提供自家制既辣芽菜,大愛
非常有Heart!

香港食左咁多拉麵,係呢一間最令人回味日本既味道!

和風野菜薄餅
2018-11-17
$100 (Dinner)