2022-07-16 16 views
—————————📍銅鑼灣#銅鑼灣#九龍城同撈同煲——————————❏ 老港沙嗲鍋食港式邊爐梗係要食沙嗲湯底,沙嗲味聞落去好香濃濃郁,但係食落又唔會太重口味☺️❏ 安格斯牛肉🐮肥瘦分明,雪花紋路吸引,肉味好香濃,配埋個沙嗲湯底食一流❏ 羊肉片🐏羊肉片份量都好足,肉質嫩滑,唔會太重臊味❏ 鮮蝦雲吞雲吞絕對唔係雪藏貨,感覺上係自家製包嘅。大大粒夠飽滿。❏ 家鄉米酒黃沙豬潤豬膶用黃酒醃製完,同埋比較厚身,滾嘅時候要留意番個時間,咬落去粉嫩粉嫩咁樣,入口甜甜地。❏ 即炸響鈴第一次食響鈴好似炸雲吞咁樣點甜酸醬食,建議即刻嚟到即刻試一食一舊先,真係唔使加特效已經索索聲。❏ 香肉丁墨魚丸,醬爆瀨尿牛丸將爆瀨尿牛丸真係好似電影咁咪咬落去會噴汁出嚟,肉丁墨魚丸真係第一次試,感覺上都幾搞笑,食到墨魚丸未得你又有肉丁味😂❏ 煎午餐肉🐷每次打邊爐都必點嘅午餐肉,廚師仲好細心咁樣切到一條條四邊煎到金黃色好似薯條咁樣,吸晒啲湯汁食正。❏ 蜂巢豆腐建議一開始就放晒啲豆腐入去吸晒啲湯底留到最後先食,咬落去真係好似食瀨尿牛丸咁樣係咁噴湯出黎✌🏻——————————————————九龍城同撈同煲 (堅拿道西) (銅鑼灣)
—————————

📍銅鑼灣

#銅鑼灣

#九龍城同撈同煲

——————————

❏ 老港沙嗲鍋

❏ 安格斯牛肉🐮
肥瘦分明,雪花紋路吸引,肉味好香濃,配埋個沙嗲湯底食一流

❏ 羊肉片🐏
羊肉片份量都好足,肉質嫩滑,唔會太重臊味

❏ 鮮蝦雲吞
雲吞絕對唔係雪藏貨,感覺上係自家製包嘅。大大粒夠飽滿。

❏ 家鄉米酒黃沙豬潤

❏ 即炸響鈴

❏ 香肉丁墨魚丸,醬爆瀨尿牛丸

❏ 煎午餐肉🐷

❏ 蜂巢豆腐

——————————————————
九龍城同撈同煲 (堅拿道西) (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓B號舖

#winfat#winfat銅鑼灣#winfat港島