2024-04-15 51 views
傑星冰廳(深水埗)今日有朋友去深水埗行街,我地去左一間餐廳進食,餐廳坐無虛席,光線充足,裝修新淨,而且設計非常有特色,以墨綠和草綠為主調,配搭得非常好。呢間港式茶餐廳供應好多香港特色美食,推薦大家試吓。1)什扒意粉什扒意粉估唔到咁大份,除咗有好多意粉之外,仲有一大塊豬扒同雞扒。豬扒同雞扒都炸過,豬扒煎得好香好入味。雞扒就好滑,雞皮位充滿油脂感。意粉大大碟,配上蕃茄蒜蓉醬,非常美味。2)豬潤雲吞米線朋友就要食呢個豬潤雲吞米線,好少看見可以咁樣配搭。豬潤份量多,而且好新鮮,食落好濃味,又好滑。大大粒,入邊有鮮蝦,而且好多豬肉餡。3) 豬扒包豬扒包都好大個,麵包好香,有烤過。豬扒大大件,煎得好香,非常美味。另外仲有啲生菜,食落冇咁膩。另外伴碟仲有薯條,新鮮即炸,外脆內軟。4) 凍檸茶,茶走我哋仲嗌咗兩杯港式飲品。凍檸茶茶底好香,茶走因為落咗煉奶,所以就奶香十足!
傑星冰廳(深水埗)

1)什扒意粉

2)豬潤雲吞米線