2024-10-10 120 views
今晚接完我親愛的放工想近近哋喺上環食晚餐🍽 揀咗呢一間新開不久嘅英倫中菜🧧 聽落都幾特別 係西式餐廳 帶一點中國風佈置 可以食到懷舊中餐🫖 有一點中西合璧嘅感覺呢度地方好大 裝修優雅 仲有私人包商 啱曬同客戶商務晚餐🥢🍚或者同朋友傾計 📖Menu上面有好多選擇今晚就揀咗四道菜嘅晚餐🌸夏季tasting dinner 每位 $680 四道菜加埋 兩客廚師甜品 夠曬高級 🌸頭盤⭐️芝麻蝦多士 ⭐️酥炸雲吞⭐️田園沙律好耐都冇食呢一啲傳統嘅中式茶樓點心 好懷舊 加上沙律 夠曬balance健康🌸鮮蟹肉粟米羹🌽熱辣辣嘅粟米羹 夠曬暖肚 粟米好鮮甜🌸香酥鴨掛包最近都好流行食掛包 蒸到熱辣辣 好鬆軟 撕開嘅鴨肉好多汁正餐 🌸脆皮牛肋骨跟咖哩汁好特別 炸過嘅牛肋骨 啖啖肉好juicy 加埋咖哩汁 啱曬鍾意食肉嘅人🌸甜豆蘆筍炒三鮮 有一點大排檔嘅感覺 鮮綠嘅 甜豆 蘆筍 食材高級加上新鮮大蝦 魷魚等等Chef’s Dessert⭐️ 朱古力果仁撻廚師精選兩道甜品 朱古力餅底 上層香濃嘅朱古力 唔算好甜 一啲都唔膩⭐️ 芒果奶凍撻芒果奶凍撻 亦都好有驚喜 好香好特出 加上脆脆餅底同埋上面嘅椰絲 感覺清新🍸Su

📖Menu上面有好多選擇

Chef’s Dessert
⭐️ 朱古力果仁撻

⭐️ 芒果奶凍撻

🍸Suzie Wong Cocktail
荔枝同番石榴做主調 味道清新 加上玫瑰花瓣 同埋經典懷舊嘅雨傘☂️ 好啱打卡用🎀 充滿少女情懷?

@1908bc_hongkong

• 湖區海鮮羹