2022-05-13 35 views
公司附近開咗間車仔麵店,午餐時間都幾多人幫襯,今日第一次入嚟,原來係行復古style,舖頭唔大但卻充滿懷舊色彩,門口嘅綠底白字膠牌、黑膠碟機、周慧敏同Beyond poster,嗰個通窿嘅公屋牆身,仲有嗰啲舊式收音機同埋熱水壺,好係80年代。點餐可以用紙剔或者QR code,五餸只係$56 ,以銅鑼灣呢個價錢來講都算抵,今日我揀咗瑞士雞翼、春卷、潮州爆汁牛丸、五香牛腩、魚皮餃油麵,每個餸至少有兩件,所以都相當大碗,牛腩好林又入味,仲有四舊,呢個抵賴,另外瑞士雞翼都好味,爆汁牛丸冇想像中咁爆炸,不過都可接受,魚皮餃和春卷不過不失。另外嗌咗碟油菜同埋鮑汁雞腳,份量都幾多,雞腳夠林夠入味,令人滿意。