2018-11-10 473 views
今日同女朋友去到油麻地想食餃子。見到呢間小店諗住幫襯支持下。叫左韭菜煎餃、炸醬麵、蔥油餅、涼拌土豆絲同一杯豆漿。味道都ok,但衛生一般般,係餐廳入面有飛蟲一直黐落d 食物到。去到埋單既時候,老闆娘就話加埋$129。但我地自己計過又唔係呢個價(計到$122)。我哋叫佢計清楚,佢就話個炸醬麵賣$38。但明明餐廳既banner 寫住係$35 (無 起字架!!) 餃子 就$35 起。 我地同老闆娘話個價錢唔一樣,但佢好堅持佢頭先俾我哋食果碗炸醬麵唔係Banner個碗炸醬麵。What?? 其實我地一路都係指住個banner 黎order!!!我叫A你俾A,埋單俾我問點解多左錢,你就話我剛剛食個碗 A 同Menu 上嘅A 有少少唔同 收貴你!完全任佢講 !我地跟住Banner同餐牌計既價錢如下:煎餃:38+3 (8隻 3 蚊係煎嘅附加錢)炸醬麵:35蔥油餅:12土豆絲:28豆漿:6總共:122就算加埋老闆娘講果差價$3 都計唔到$129喎。我地都唔係差果幾蚊,但埋單坐地起價、亂收人錢,俾人問又死唔認錯,諸多推搪,態度之差實在令人氣憤。奉勸大家如果真係要去呢度食嘢時要睇清楚價錢,自己加下。
今日同女朋友去到油麻地想食餃子。
見到呢間小店諗住幫襯支持下。

叫左韭菜煎餃、炸醬麵、蔥油餅、涼拌土豆絲同一杯豆漿。

我地跟住Banner同餐牌計既價錢如下:
煎餃:38+3 (8隻 3 蚊係煎嘅附加錢)
炸醬麵:35
蔥油餅:12
土豆絲:28
豆漿:6
總共:122

就算加埋老闆娘講果差價$3 都計唔到$129喎。

奉勸大家如果真係要去呢度食嘢時要睇清楚價錢,自己加下。