呢間真係以後無下次首先睇到佢酒樓門口嘅宣傳廣告,聲稱星期一至五$188任食打邊爐不限時,我喺5月10號早上嘅時候打電話book枱.當時職員用廣東話溝通,但完全聽唔明廣東話,包括我嘅姓氏,講咗大概20次字,之後,我收線再打電話去,已經表明要book枱5月11號要食任食打邊爐,依然都係聽唔明我姓乜嘢都算啦,我book枱打算book七點,跟住對方要求一定要六點前入座,跟住我已經問又話不限時任食打邊爐?係強迫人book 6點前!總括嚟講佢係知道我要book打邊爐的。最後我喺5月11號5:55去到餐廳嘅時候,佢話冇打邊爐,我已經強調自己係早一天打電話嚟book位,點解冇人通知?而家係特登早收工搭車去你哋酒樓,而家先同我哋講冇得食!對方職員淡淡,然話咁你而家食小菜囉。另外我有個朋友喺美國遠到而來,只係皮膚比較黑少少,對方都以為係工人姐姐,我朋友正想睇下樓門口嘅宣傳餐牌嘅時候,對方職員已態度惡劣將我朋友趕走,叫佢唔好搞。呢個員工真係好離譜囉!比錢就可以入嚟食㗎啦,點解要咁樣?
呢間真係以後無下次

當時職員用廣東話溝通,但完全聽唔明廣東話,包括我嘅姓氏,講咗大概20次[杜]字,之後,我收線再打電話去,已經表明要book枱5月11號要食任食打邊爐,依然都係聽唔明我姓乜嘢都算啦,我book枱打算book七點,跟住對方要求一定要六點前入座,跟住我已經問又話不限時任食打邊爐?係強迫人book 6點前!總括嚟講佢係知道我要book打邊爐的。

搞。

呢個員工真係好離譜囉!比錢就可以入嚟食㗎啦,點解要咁樣?
2023-05-11