2015-01-02
一大班親戚, 又想聚會又想郊遊, 結果選擇這裡, 貪呢度有野食有野玩, 細路又唔會悶.入到去, 先黎每部車 80 蚊泊車費硬食 (BBQ 場要付費泊車, 還是第一次). 都算啦, 諗住 STAY 得耐, 計返都係十幾蚊粒鐘.入到去, 原來佢有幾種服務比你揀, 一種係 BBQ 任食 ($128), 一種係齋入場費 (唔記得50定80蚊), 一種係摘荔枝 ($120, 但不知有沒有限制).我地就揀左 BBQ 任食, 共七人. 還境枱凳都尚可, 只係比較多烏蠅, 但考慮到其他 BBQ 場都差唔多, 附近又有飼養動物, 我認為可以接受. 食物望落好淺色, 以為冇乜點掩過, 但食落又唔係喎, 味道尚可.不過最大鑊係時間, 學埋市區放題0的衰野 ........... 竟然設有限時 !! 三小時咁大把.Oh God, 七個人仲要係天寒地凍, 已經肚餓想食多0的, 但一個小爐頭要在三小時內燒 7 人份的食物, 加上仲要搵人去看住班0靚仔, 可以想像有幾急 ? 係急到要 5 個人燒 1 個人食 1 個人睇細路無間斷輪流互換, 咁先至勉強0係三小時內僅僅夠飽. (任食 BBQ 竟然係要僅僅夠飽, 多諷刺
Oh God, 七個人仲要係天寒地凍, 已經肚餓想食多0的, 但一個小爐頭要在三小時內燒 7 人份的食物, 加上仲要搵人去看住班0靚仔, 可以想像有幾急 ? 係急到要 5 個人燒 1 個人食 1 個人睇細路無間斷輪流互換, 咁先至勉強0係三小時內僅僅夠飽. (任食 BBQ 竟然係要僅僅夠飽, 多諷刺).
最頂癮既係, 佢真係疊正第三個鐘頭, 就搵人黎搬走0的野 "清場", 比唱 K 交房更趕客. 但人地一早講明三個鐘, 你又冇得反對.
如果唔係已經比左 $160 泊車, 我諗我根本唔會再比呢 $128 入去 "速食". 除非你原本就諗住係燒 3 個鐘, 否則真係要諗清楚.
Other Info. :
同場仲有失傳已久既綿花糖機 (倒0的糖落部機, 然後部機會噴0的 "絲" 出黎, 申支棒落去捲埋一舊0個種), 無記錯係 10 蚊, 細路仔應該鐘意玩.