2019-06-02 1681 views
因為好朋友生日所以訂咗嘉里酒店食high tea.嘉里酒店都幾偏遠,去到紅磡火車站我再轉的士去。其實可以行路嘅不過我比較懶。食下午茶喺大堂咖啡廳,不過去到嘅時候對嗰度嘅印象就已經打左折扣。因為張凳有好多碎,應該係麵包碎。張枱都抹得唔乾淨,以酒店來講就唔多合格。點左1 set high tea 同埋散叫咗一個泰式生菜和牛肉包。high tea 要$638兩位其實都幾貴,不過就因為同Les Nereides crossover ,每set 送咗一條手鏈,咁價錢都係返到。High tea 既食物都幾精緻和有特色。有兩個原味鬆餅和兩個提子鬆餅,鬆餅唔太乾,幾好味。仲有四款醬,包括藍莓、士多啤梨、朱古力同cream cheese,點埋醬更加好食。咸點我無食,但朋友話ok。個鵝肝撻味道幾特別。甜品方面:接骨木花,紅桑子啫喱有三層,中間嗰層最好食。好似樹枝嘅朱古力幾好食苦苦地,唔太甜。其餘朱古力都做得好精緻,睇得又食得。另外點了一個和牛生菜包$198,講真一d都唔值,味道一般,生菜幾好食。整體黎講,物非所值。環境幾好,對住個海,不過潔淨度一般。食物質素還好,但價錢偏貴,性價比較低,貪新鮮試一次就ok
因為好朋友生日所以訂咗嘉里酒店食high tea.

咸點我無食,但朋友話ok。個鵝肝撻味道幾特別。

整體黎講,物非所值。
環境幾好,對住個海,不過潔淨度一般。
食物質素還好,但價錢偏貴,性價比較低,貪新鮮試一次就ok.
2019-05-26
$271 (Tea)
Celebration
Birthday