2021-05-27
-係人都知旺角放題選擇多,但性價比高既餐廳,唔知你地又識唔識簡呢?-今次想同大家介紹一間韓國燒烤放題餐廳,呢間餐廳雖然裝修樸實無華,但勝在食物種類非常多,質素好,性價比極高!👍🏻-呢間餐廳非常闊落,全部都係卡位。飲品除左有自助果汁機,仲有唔同類型既罐裝飲品,連啤酒都有!-先講前菜,冰櫃有壽司、三文魚刺身、希靈魚、帶子、青口同蝦。而且話明係韓國餐廳,咁緊係一定提供韓國前菜啦,但最驚喜既係,種類真係非常多,有芽菜、大豆芽、酸蘿蔔、泡菜同泡菜蘿蔔等等。-而小食方面,基本上都係炸物,但食落唔會爆油。佢地仲有泡菜煎餅提供,完全係傳統韓國味道😻。另外,仲有好多唔同既熟食,但今次我地就試到啦,反而飲左人蔘雞湯,非常滋補。-終於講到重頭戲啦,韓燒緊係要燒肉啦,肉類方面大多醃製好既都係扒類、肉粒同少量海鮮,食落唔會太鹹味,大部份都係燒汁味,大人小朋友都岩食。另外,仲有一啲韓國風味十足既牛脷、豬五花同多春魚等等,但呢啲食物就一定要倒左油再燒,如果唔係就好易癡底啦😆!食到咁上下,仲可以燒埋蔬菜類,當然唔少得菠蘿啦🍍😍!-講起水果,意想唔到餐廳仲提供左超級多款式,非常適合養身既朋友,仲有時令芒果🥭、荔枝同南華
-講起水果,意想唔到餐廳仲提供左超級多款式,非常適合養身既朋友,仲有時令芒果🥭、荔枝同南華李等等。
-甜品方面,餐廳仲提供左熱辣辣又滋潤既糖水。如果中式糖水唔岩食,仲有泰式西米露同涼粉。再唔岩你口味?另一邊雪櫃仲有好多西式甜品,有奶凍、芒果布甸、啫喱、西米糕同桂花糕等等。而小朋友又食得又岩玩既仲有自製棉花糖、軟雪糕同朱古力噴泉,同其他餐廳唔同,選擇真係多到眼花撩亂。
-最後當然唔少得雪糕啦,雪糕有雀巢品牌,亦有香港本地品牌,仲有Häagen-Dazs雪糕添,值哂回票價啦。