2023-10-19 17 views
深水埗成日都隱藏好多價錢貼地又好好味嘅餐廳,所以次次係黃金買完嘢都會四圍捐搵嘢食,今次都唔例外,比我哋搵到呢間海南雞專門店,佢性價比真係好高招牌海南雞飯 $58雞肉份量都算多,雞肉嫩滑帶有啫喱層,油飯望落無乜色水,但食落又幾香幾有味😏 跟嘅湯就微辣,有雞腳仲有一大嚿蘿蔔,咁嘅質素,58蚊無投訴👍🏻泰式青咖哩湯粉 配豬頸肉 $56老闆推介我哋揀米線,真係無揀錯,好吸湯,勁入味,入味程度係你齋食米線都食到青咖哩果種獨特嘅味道,而且豬頸肉份量巨多,見到係原塊切開,肉嫩惹味,無得彈😙泰式炸蝦餅 +$15蝦餅蝦味好濃,口感紮實泰式炸蝦春捲 +$15用米紙包住去炸,其實佢係外形似春捲,實質係成隻炸蝦嚟,都幾好味泰式奶茶 +$8泰茶一般都甜到漏,呢杯就啱啱好啦,平衡做得幾好青檸梳打 +$8呢到嘅青檸梳打係自己落糖水,非常好,啱晒飲少甜嘅人,梳打底備酸,食嘢前飲返啖都幾開胃

招牌海南雞飯 $58
招牌海南雞飯

泰式青咖哩湯粉 配豬頸肉 $56
泰式青咖哩湯粉 配豬頸肉

泰式炸蝦餅 +$15
蝦餅蝦味好濃,口感紮實

泰式炸蝦春捲 +$15

泰式奶茶 +$8
泰茶一般都甜到漏,呢杯就啱啱好啦,平衡做得幾好

青檸梳打 +$8
2023-10-15