2021-10-04 99 views
因為疫情好耐都冇出去打邊爐,行到去元朗廣場附近,睇吓有乜好食,而家仲係6:00時間尚早,點知比我遇到呢間餐廳裝修有少少復古感覺有幾特別餐牌又有好多選擇價錢又唔貴所以就入去試吓門口色彩鮮艷咁岩做緊晩市優惠藍妹啤酒買二送一鍾意飲啤酒嘅朋友就最適合不過了安格斯牛肩脊,因為我哋四個人,所以叫咗碟大$298,份量非常充足一放低我哋都呆咗冇諗過大size有咁多份量,牛味非常重,又唔會鞋口,牛肉嘅肥瘦均勻入口甘香回味點少少辣椒豉油一流大魚卜$58,魚卜即是魚鰾,含有非常豐富嘅膠原蛋白,魚卜完全冇腥味,吸收埋湯底嘅精華再加埋魚卜嘅爽口,口感一流十分美味半份芝士牛丸$28,手打嘅牛丸入面包住左芝士咬落去爽口彈牙入面仲有拉c嘅芝士食嘅時候小心,因為牛丸入面好熱,芝士會突然爆出珊瑚蚌$98,珊瑚蚌嘅size好大嚿,份量又多,又爽口,好鮮甜證明解凍嘅步驟做得好好依然保存到食物嘅鮮味輕輕淥下就已經食得食到尾聲先留意到原來用咗好多紅棗杞子去滾這個湯底非常補身職員都非常細心叫我們用湯羹清左上面啲油才進食因為我哋叫咗個醉雞窩,所以比較多油花雕酒醉窩,連湯底,湯底一滾就將隻雞同埋啲花雕酒一齊倒入,令雞更入味湯底更濃郁雞
裝修有少少復古感覺
一放低我哋都呆咗
入口甘香回味
點少少辣椒豉油一流
大魚卜$58,魚卜即是魚鰾,含有非常豐富嘅膠原蛋白,
魚卜完全冇腥味,吸收埋湯底嘅精華
再加埋魚卜嘅爽口,口感一流
十分美味
半份芝士牛丸$28,手打嘅牛丸入面包住左芝士
咬落去爽口彈牙
入面仲有拉c嘅芝士
食嘅時候小心,因為牛丸入面好熱,芝士會突然爆出
證明解凍嘅步驟做得好好
依然保存到食物嘅鮮味
輕輕淥下就已經食得
食到尾聲先留意到原來用咗好多紅棗杞子去滾這個湯底
非常補身
職員都非常細心
叫我們用湯羹清左上面啲油才進食
因為我哋叫咗個醉雞窩,所以比較多油
花雕酒醉窩,
連湯底,
湯底一滾就將隻雞同埋啲花雕酒一齊倒入,令雞更入味湯底更濃郁雞嘅size都非常大,
非常滿意,
而且雞肉識落非常嫩滑
廣島蠔$74,
雖然唔係筒蠔,但是都見到入面非常Juice
同厚身
size亦都算大隻